2010. február 13., szombat

Grafomotoros fejlesztés: Linkajánló

A neten böngészve rengeteg labirintusos, mandalás-színezős, pontösszekötős és hasonló feladatlapot lehet összegyűjteni amelyek jól használhatóak grafomotoros fejlesztésre, vagy a rejtvényfejtés örömének megtapasztalása révén a feladattudat fejlesztésére. Sok ad ötletet mindenféle kézműves-tevékenykedéshez is.  Ilyen lepokból készítettem egy linkgyűjteményt.

A KinderMalvorlagen honlapon többek között remek labirintusok találhatók, no meg témánként csoportosítva mindnféle színező, rejtvény.

A következő linken is hasonló rejtvények találhatók, a legjobbak a betű formájú labirintusok. 
Lehetne egyszer egy magyar verziót készíteni, ahol a kis képek magyar neve  azonos hanggal-betűvel kezdődik, mint amit a labirintus ábrázol. Csak egy példa, milyenek ezek az útvesztők:


 A DLTK Kids oldalain akár óvodásoknak, akár alsó tagozatosoknak megfelelő rejtvények, nyomtatható játékok találhatók, mindenféle témában, no meg rengeteg egyszerűen megvalósítható kézműves-ötlet, például papírzacskó-bábok.
Sok bibliai történet feldolgozása is megtalálható, hitoktatók is találhatnak hasznos dolgokat. 
Például remek ötlet a színezhető puzzle
 

A pontösszekötős rejtvények között sok olyan van, amelyben akár százig vagy tovább tart a a számozás. Össze lehet kapcsolni ezeket a matematikai fejlesztéssel, számkörbővítéssel. 
Itt találhatók a rejtvények:
S itt is egy példa:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A legtöbb nyolcadikas használja a tanuláshoz a chatbotokat, de a hallucinálásról mit sem tud

  Sok helyen olvasni, hogy a tanulás és a tanítás a chatbotok megjelenésével már soha többé nem lesz olyan, mint azelőtt. Ahogy tapasztalom,...