2010. február 9., kedd

Kettes szorzótábla Csókszor csók és egyebek.

Most kezdődött az új félév és a második osztályosok a legtöbb helyen ezekben a hetekben ismerkednek a szorzás fogalmával, majd következik a szorzótáblák megtanulása. Elsőként a kettes szorzótáblához töltök fel néhány segédanyagot, az első ilyen egy "szerelmes" párosító gyakorlat. Kinyomtatva, kivágva már használható is. A színek a színesrúd-készlet elemeitől származnak, ez is egy támpont lehet az emlékezet számára. Segíti a sorrend, a számok nagyságviszonyainak helyes kialakulását




















Ez a feladatkártya laminálva és pontosan kivágva használható a legjobban, de némelyik tintasugaras nyomtató képes műszaki rajzlapra nyomtatni, így is egészen jól használható A bal oldali, a középső és a jobb oldali rész együtt téglalapot ad ki.













A szendvicsek két fele a kép-szorzás megfeleltetésre alkalmas. Cikkcakkosan szétvágva a vizuális észlelés fejlesztésére is remek. Talán e a legkönnyebb fokozat.












A szem-kéz koordináció fejlesztéséhez járulhat hozzá ez az autós-garázsos játék. Az emlékezetben már többé-kevésbé rögzült szorzótábla alapos begyakorlására a legjobb.















Ugyanilyen nehézségű, akár rakosgatva, akár összekötve használható a házikós játék









A szorzás-bennfoglalás kapcsolatát alapozhatják meg a hiányos szorzások. Ez a feladat icipicit nehezebb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A legtöbb nyolcadikas használja a tanuláshoz a chatbotokat, de a hallucinálásról mit sem tud

  Sok helyen olvasni, hogy a tanulás és a tanítás a chatbotok megjelenésével már soha többé nem lesz olyan, mint azelőtt. Ahogy tapasztalom,...