2010. február 20., szombat

8-as szorzótábla

A nyolcas szorzótála első gyakorló feladata két nehézségi fokozatban játszható, elsőként a szorzótábla felépítésénél egyszerű sorrendezéssel, majd a memorizálás folyamatában részenként szétvágva és összeillesztve.


A folytatásban az előzőekhez hasonló kivágós feladatok következnek. Elsőként egy nagyon egyszerű párosító, az Időzített bombák. Kép- művelet megfeleltetés, rendezés a feladat.Az azonosítást segíti a szorzásházikók formája, mérete.
 

A következő feladat már több szorzótáblánál szerepelt, a házikókba kell hazavezetni az eredményeket. Annyi most a nehezítés, hogy a nyolcas szorzótábla eredményeit a 8-asával növekvő számsorozat alapján önállóan kell beírni.


Nyolckarú polipok: Egyszerű párosító játék.
 
 Hasonló játék a Nyolckerekű kamionok is, fiúknak szeretettel.
 
A nyolcas szorzótáblánál is használható a megjegyzést könnyítő "szamárlétra", tehát az egyesek ismétlődése, amelyet színezéssel bújtathatunk elő.

Ha szükség van még gyakorlásra, jöhet a Kománykerekek. Háromelemű ráhelyezéses társító játék, a bal-jobb észlelést is segítheti.
Az utolsó feladatban az eltorzított számok a nyolcas szorzótábla eredményeit rejtik, no de egy hiányzik. Ezt az egy hiányzó számot kell színezéssel megjeleníteni a legalsó kijelzőn. 

Ha a gyerekeknek a szorzótábla színes-képes feldolgozása már "babás", de a feladattal még dolgozni kell, akkor jönnek sorra ezek az egyszerűbb grafikus kivitelű párosítók.


2 megjegyzés:

A legtöbb nyolcadikas használja a tanuláshoz a chatbotokat, de a hallucinálásról mit sem tud

  Sok helyen olvasni, hogy a tanulás és a tanítás a chatbotok megjelenésével már soha többé nem lesz olyan, mint azelőtt. Ahogy tapasztalom,...