2018. augusztus 11., szombat

Forma (g)raboló

Nem vagyok egyedül azzal a gondolattal, hogy a vizuális figyelem, koncentráció, gyors reagálás fejlesztésének legszórakoztatóbb eszközei a kisiskolásoknál a Dobble és Grabolo játékcsaládok. Tematikus változataiknak se szeri, se száma a Pinteresten.

Most egy nyomtatható formajátékot készítettem, amely a Grabolo játéklogikáján alapul. A játéksoknak (2-4 fő) felváltva kell dobni két dobókockával, egy formással és egy színessel, és gyorsan levadászni a megfelelő játékkártyát. Aki gyorsabb, az viszi. Addig tart a játék, míg az összes kártya el nem fogy.

36 ilyen kártya van. Kinyomtatás után le lehet laminálni, de mindenképp szét kell vágni. A játék kezdetekor szétterítjük ezeket az asztalon. 


Most jönnek a kockák. Az egyik színes, a másik formás.Nyomtathatóak, vagy fakockára, fehér színes rúdra, iskolában hentergő Dienes-kockára alkoholos filctollal is felrajzolhatóak, felfesthetőek.

Egyszerre dobunk a kettővel, ez kiadja valamelyik forma kódját, pl. piros trapéz.  A leggyorsabb játékos felveheti és viheti.
Ahogy fogynak a formák, passzolni is kell, ha olyan formát ad ki a dobás, ami már elfogyott. Az győz, aki a végén a legtöbb formát begyűjtötte.

Iskolában fejlesztők kedvéért van takarékos, színezhető változat is.

Használjátok egészséggel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A legtöbb nyolcadikas használja a tanuláshoz a chatbotokat, de a hallucinálásról mit sem tud

  Sok helyen olvasni, hogy a tanulás és a tanítás a chatbotok megjelenésével már soha többé nem lesz olyan, mint azelőtt. Ahogy tapasztalom,...