2018. június 13., szerda

Játékajánló mértani formákhoz

Rákaptam az Alieexpressen való vásárlásra, főleg a legók miatt, de találtam egy jó kis oktatójátékot, ami még nekünk, felnőtteknek is szinte addiktív és szórakoztató. A neve KACUU Big Size Magnetic Constructor Set. A 64 darabost rendeltem, a kisebb szettek ára úgy 10-20 euró között mozog, darabszámtól függően.


Mágneses kis formákból áll,a mit síkban vagy térben nagyon könnyű egymás mellé illeszteni, jól egyben maradnak, az oldalhosszok pedig kompatibilisek egymással. Van egy kis tájékoztató ötletfüzet is hozzá, autókerekek, plusz egy óriáskerékváz, a négyzetekhez kis átlátszó betétlapok és matricák. 


Afféle ovis geomagnak nevezném, de sokkal könnyebben kezelhető svájci méregdrága rokonánál, és a mi a legfontosabb, akkora, hogy nem lehet lenyelni.



A gyerekek fantázia után csuda dolgokat tudnak belőle alkotni és ez így van jól, de a geometriai alapozás szempontjából is rengeteg mindent ki lehet hozni belőle. 






Síkban építéssel lefedéseket, területszámítás alapozását segítheti, valamint a síkban, lapon tájékozódás elmélyítésében is hasznos.
Testhálókat is lehet építeni a síkban, 
amiket azután pikk-pakk transzformálhatunk testekké:

Kísérletezni lehet  az összetett, térbeli formákkal, nagyon könnyedén és látványosan:



Fejleszti a térérzékelést, térlátást, mert a félig átlátszó, nyitott közepű formákon átkukucskálva  megfigyelhető a hátul lévő, részben takart szerkezeti elemek helyzete. Ezek után biztos nem lesz gond a gúlák nem látszó oldalának elképzelésével.


Bonyolultabb testek is játszi könnyedséggel megépíthetők belőle. 

Aztán irány a wiki, ismerkedni a szabályos és archimédeszi testekkel, mit lehet még összebarkácsolni belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A legtöbb nyolcadikas használja a tanuláshoz a chatbotokat, de a hallucinálásról mit sem tud

  Sok helyen olvasni, hogy a tanulás és a tanítás a chatbotok megjelenésével már soha többé nem lesz olyan, mint azelőtt. Ahogy tapasztalom,...