2018. április 10., kedd

Alkossunk betűkből képeket 1. Nagybetűk

Sok elsősnek nehéz megjegyezni a betűket, mások meg már nagycsoportban vagy előbb rákattannak a témára. A legtöbb gyerek először a nyomtatott nagybetűket ismeri fel. A Pinterest tele van jobbnál jobb papírképekkel (Letter crafts), angolszász nyelvterületen már az ovikban csinálnak ilyeneket. A nagybetűkhöz készítettem egy képválogatást az angol ábécé szerint, ami pár perces munkával egész mutatós eredményt ad. Olyanokat válogattam, amelyek magyarul is nagyjából megállnak, a szókészlet a mai gyerekek gondolkodásához viszonylag közelebb áll, mint az iskolai hívóképkészletek. 


Nézzük képenként: angyal, baseball, cica, dínó, elefánt, flamingó, gitár, ház, iguána, jaguár, király, lámpa, majom, nindzsa, óceán, pingvin, Q: queen=királynő, robot, sárkány, tigris, unikornis, váza/virág, W: weather=időjárás, xilofon, Y: Yoda mester, zebra

Az én fiam visszatartott nagycsoportos, a neve betűit készítettük el ebben a formában. Többet a betűkkel iskoláig viszont már felesleges foglalkozni. Szerintetek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése